Hajhullás hajápolótól?

A különböző szintetikus és vegyi anyagok összetételeire való érzékenység sok esetben eredményezhet hajhullást. A mérgező vegyi anyagok a fejbőrön keresztül a véráramba kerülve rendkívül káros hatást fejthetnek ki a szervezetre.

Hajhullás hajápolótól?

Mérgező vegyianyagok a hajápoló szerekben

 A helyi drogériákban és szupermarketekben felsorakoztatott számos fajta hajápoló szerről elmondható, hogy a legtöbb csak nagyon csekély mennyiségben tartalmaz természetes összetevőket. A készítmények többsége ugyanis olyan összetételű vegyi anyag kombinációkból áll, melyek károsítják a hajhagymákat és a véráramba jutva az egész testre hatással lehetnek.

Az ekcémától a rákig bármi lehetséges

A szépségápolószerek legveszélyesebb összetevői között kell megemlíteni a nátrium lauril-szulfátot, a propilén glikolt, a polietilén glikolt és a parabéneket (metil parabén).

A nátrium lauril-szulfát okozhat ekcémát, száraz bőrt, bőrirritációt, hajhullást, a húgycső fertőzését, sőt akár rákos megbetegedést is.

A propilén glikol a petróleumot alkotó egyik összetevő, amely szintúgy összefüggésbe hozható a rákos megbetegedésekkel.

A parabének ismert ösztrogén utánzók, melyek az ösztrogén arányának túlsúlyához vezethetnek és ezáltal olyan tüneteket eredményezhetnek, mint a premenstruációs szindróma, méh fibróma, illetve mellrák.

Miért hatástalanok legtöbb esetben a gyógynövénykészítmények?

A fogyasztókat gyakran próbálják azzal a marketing fogással meggyőzni, hogy az adott hajápoló szeren feltüntetik, hogy az gyógynövénykészítményt tartalmaz. A probléma azonban az, hogy a készítmény vagy csak nagyon minimális mennyiségben tartalmazza az adott gyógynövényt, vagy pedig olyan káros összetevőkkel keverik össze, melyek semlegesítik eredetileg jótékony hatását. Ilyen káros vegyi anyagok a foszfátok, a petróleumot alkotó összetevők, az ammóniumsók és egyéb, más veszélyes anyagok, melyek káros hatásait nem képesek a gyógynövények kompenzálni.

A hajhullás természetes anyagokkal való kezelése

A hajhullás kezelésére leginkább javasolt olyan természetes olajok használata, mint például a jojoba olaj, a bogáncs olaj vagy a rozmaring olaj. Ezek az olajfajták javítják a fejbőr és a hajhagymák vérkeringését. Ennek következtében a fejbőr illetve a hajhagymák egyre több tápanyagot képesek felvenni és a haj ismét növekedésnek indul.