Plantur 39 – női hajhullás ellen

A Plantur 39 gyakorlatilag az Alpecin nők részére kifejlesztett verziója. Mindkét szer gyártója a német Dr. Kurt Wolff GmbH & Co. KG.

A Plantur 39 hatásmechanizmusa

Plantur 39Hasonlóképp az Alpecinhez szintén az aktív koffeinre épít. A Jénai Egyetemi Klinika Bőrgyógyászati Osztályával együttműködve a Dr. Wolff kutatócsoport egy aktív hatóanyag-komplexet fejlesztett ki, mely megvédi a hajhagymákat a korai elhalástól, így csökkentve a hajhullás idő előtti kialakulását. Ez a hatóanyag a fito-koffein komplex, mely kivédi a tesztoszteron hajhagymákra gyakorolt negatív hatását és fokozza a hajhagymák energiaellátását.

A nőknél a menopausa-t követően a női hormon, az ösztrogén szintje csökken, hormonháztartásuk egyensúlya felborul, ami negatív hatással van a haj állapotára és a hajnövekedésre is. A női szervezetben normálisan is jelen lévő férfi hormon, a tesztoszteron hajhagymákra gyakorolt hatása növekedni fog, így a férfiaknál is jellemző androgén alopecia, vagy más nevén férfias hajhullás az arra érzékeny nőknél is kialakulhat. Ez a férfiaknál megfigyeltekhez hasonlóan a haj idő előtti elvékonyodásához, fokozódó hajhulláshoz vezet, és a haj vonala a homlok tájékon egyre feljebb húzódik.

A koffein erősíti a hajhagymákat, segíti a hajnövekedést, óv a tesztoszteronból képződő DHT (Dihidro-tesztoszteron) enzim káros hatásaitól.

» Nézd meg a Plantur árait

A Plantur 39 hajhullás elleni termékcsalád jellemzően 40 év feletti nőknek ajánlott, de nem egy olyan tapasztalatunk van, mely szerint egyes hajgyógyászok férfiaknak is javasolják használatát. A kifejlesztett koffein – tekintettel az azonos gyártóra – vélhetőleg megegyezik az Alpecin hatóanyagával, esetleg a dózisban lehet különbség.


GiftAdvisor - az ajándék tanácsadó
GiftAdvisor
… az ajándék tanácsadó
Ajándékötletek hajhullás ellen

Tapasztalatok a Plantur 39-ről:

Mint minden hasonló hajhullás elleni szer esetében, itt is fontos kihangsúlyozni, hogy a hajhullásnak ezer oka lehet. Amíg nem tudod, hogy mi okozza a hajhullásod, addig az általános hajhullás elleni szerek kipróbálása olyan, mintha sörétes puskával lőnél legyekre. A Plantur 39 koffeines hatóanyaga révén kifejezetten arra fókuszál, hogy a fejbőrben felhalmozódó DHT enzimet blokkolja valamilyen mértékben, hogy a hajkárosodástól megóvja a hajat. Mindazonáltal a koffeinnek serkentő, vérkeringés javító hatása is van, ami általában véve is javítja a hajhagymák vérellátását,  tápanyagellátását. Ha valóban az alacsonyabb ösztrogén szint okozza a hajhullást, de az nem jelentkezik különösen drasztikus formában, akkor a Plantur 39 hatásos megoldás lehet.

Amennyiben azt tapasztalod, hogy hatástalan a Plantur 39, akkor érdemes elkezdeni kizárni minden egyéb okot, ami hajhullást okozhat, a nagyfokú stressztől kezdve a szervezetben lévő egyéb gyulladásokig. Sajnos ha utánaolvasunk az interneten a tapasztalatoknak, akkor azt fogjuk találni, hogy volt akinek hatott és volt akinek nem. Ami éppen abból ered, hogy sokan úgy kezdik el használni, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy mitől hullik a hajuk.

» Nézd meg a Plantur árait


Oszd meg Te is tapasztalataidat!

a Plantur 39-ről

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Plantur 39 sampon koffein kivonattal a finom hajért 250 ml
Average rating:  
 3 reviews
by Hilda on Plantur 39 sampon koffein kivonattal a finom hajért 250 ml

Szörnyű tapasztalatom van a samponnal és a tonikkal kapcsolatban. Nem tudom melyik volt a leginkább hibás, mivel mindkét terméket használtam, de amikor a samponnal mostam a hajam eddig még soha nem tapasztalt módon a hajam szinte tincsekben, nem szálanként, málott le a fejbőrömről. Sokkoló volt!!! Alapból közel nem volt ilyen mértékű hajhullásom, ezt teljes mértékben a termék használata váltotta ki nálam. Utána pedig a festett szőke hajam aranyos árnyalatú lett a hajtöveknél, sprőd tapintású. Ez az eset úgy egy éve volt, de mély nyomot hagyott bennem és ez most kikívánkozott. Felül kellene vizsgálni ezt a terméket, mert valami nincs rendben vele.

by ili on Plantur 39 sampon koffein kivonattal a finom hajért 250 ml

3. alkalommal mostam hajat a plantur39 samponnal, szörnyű tapasztalatom van: a festett hajamat teljesen kiszívta, fakó, szürke lett tőle, a lenövéseket pedig ronda módon kiszőkíti, sárgítja, elkeserítő! Másnak is van ilyen tapasztalata?

by Zsuzsi on Plantur 39 sampon koffein kivonattal a finom hajért 250 ml

Nekem a hajgyógyászom javasolta a Plantur 39 sampon változatát egy kikevert hajszesz mellé. Kb. 4 hete használom és úgy látom, hogy sokat erősödött a hajam és kevésbé hullik. Bár nehéz helyzetben vagyok, mert így, hogy kétféle kozmetikumot is használok rá, nehéz megmondani, hogy esetleg csak az egyik hatott, vagy a kettő együtt szinergikusan. A hajszeszt egy idő után elhagyom, akkor majd kiderül. Eddig mindenesetre pozitív! Mint sampon teljesen jó, kellemes illatú, jól habzik.