Hajbeültetés árak összehasonlítása

Bizonyára régóta kutakodsz már az interneten, hogy miként is tudnád elvégezni a hajbeültetés árak összehasonlítását, hogy eldönthesd, melyik a klinika szolgáltatása a legjobb ár/érték arányú.

Nincs egyszerű dolgunk, hiszen a legtöbb klinika a hajbeültetés árak kialakítása során differenciált árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy több eltérő tartalommal rendelkező hajbeültetési szolgáltatást kínál, melyek különböző kiegészítő és extra szolgáltatásokat tartalmaznak. Ezáltal a laikus számára lényegében lehetetlenné válik az árak tényleges összehasonlítása. Ez minden klinikának jó, hiszen az összehasonlítható árak csak erősítenék a versenyt, és ezzel a profitjuk hosszú távon a nulla felé divergálna.

Milyen szempontok alapján differenciálják a hajbeültetés árakat:

Hajbeültetési módszer szerint

Sok esetben különböző fantázianevek alatt kínálják az egyes szolgáltatásokat (FUE2, S-FUE, FUE Safe System, Innovatív FUE, FUE Plus stb.) Ez az egyik legelterjedtebb árdifferenciálási módszer. Ezen eljárások között azonban – módszerét tekintve – lényegi különbség nincs. Ahogy a nevükben is benne van, mindegyik a FUE módszert alkalmazza, tehát graftonkénti hajbeültetési eljáráson alapulnak. Az eljárás során alkalmazott tű minőségében lehetnek eltérések, de jelentős árbeli eltérést ez nem indokolna. A fantázianevek azonban egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is takarhatnak, amik szintén eltéréseket indukálhatnak az árban! A hajbeültetés árak értékelése során ez az árazási módszer igényli a legnagyobb körültekintést a páciensek részéről, hiszen a különböző elnevezésekkel azonnal össze lehet zavarni a laikus betegeket. Azt javasoljuk, hogy felejtsétek el a különböző fantázianeveket, csak a tartalomra koncentráljatok.

A beültetett hajszálak / graftok mennyisége szerint

Ebben az esetben a beültetendő hajszálak mennyiségétől teszik függővé a hajszálankénti árat. Rendszerint minél több hajszálat ültetnek be, annál olcsóbb hajszálankénti hajbeültetés árak alakulnak ki. Ezt teljesen korrekt árképzési módszernek tartjuk.

A hajbeültetés műtéti napjainak száma szerint

Előfordul, hogy időnként a beavatkozás időigénye (műtéti napok száma) szerint differenciálják a hajbeültetés árakat, még pedig oly módon, hogy minél több nap alatt végzik el a beavatkozást, annál olcsóbb. Ezt érdemes fenntartással kezelni, hiszen a költségek valós struktúráját tekintve éppen fordítva kellene lennie. Hiszen, ha egy műtét egy nap alatt is elvégezhető, teljesen ésszerűtlen két, három naposra nyújtani. (Több napig kell használni a műtőt, több napra kell fizetni az orvost, az asszisztenseket stb.) További rizikó tényező, hogy jellemzően a kezdő orvosoknak van szükségük több napra egy beavatkozás elvégzéséhez. Kivétel ez alól a nagyobb volumenű hajátültetés 4000-5000 hajszál felett.

A hajbeültetés árak weboldalak szerint

Nem tudjuk, hogy véletlen-e vagy tudatos árpolitika, de egyes klinikák különböző weboldalaikon időnként eltérő árakon kínálják ugyanazon hajbeültetési szolgáltatásaikat. Sajnos egy laikus nehezen tudja eldönteni, hogy az adott weboldalt melyik klinika üzemelteti, ezért sokszor fel sem tűnik nekünk egyszerű embereknek, hogy bizony a szerint is differenciálhatnak a klinikák, hogy éppen melyik weboldalukat találjuk meg. Ma Magyarországon nem egy olyan klinika van jelen, amely 5-10 hajbeültetési szolgáltatást kínáló weboldalt is üzemeltet. Erre is érdemes odafigyelni.

Olvasd el részletes útmutatónkat, hogy mire érdemes figyelni a hajbeültetés ár értékelésénél.

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk a hajbeültetés klinikák aktuális, publikusan meghirdetett ajánlatait:


Aktuális hajbeültetés árak

A legjobb hajbeültetés ajánlatok alapján – Összegyűjtve – Közös nevezőre hozva