Hajbeültetés portál Hajhullás elleni szerek Legismertebb hajnövesztő szerek

Legismertebb hajnövesztő szerek

A hajnövesztő szerek a hajhullás megállításán kívül az új haj növekedését is biztosítják.

Látványos eredmények eléréséhez nem elég csak a külső szerek használata, a hajat belülről is táplálni kell. Fontos a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel, a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlása.

Ilyenek pl. az A, B6, B8 és E vitaminok, amelyek megtalálhatóak a  májban, húsokban, tojásban, tengeri halakban, tejtermékekben, gabonatermékekben, búzacsírában  és az olajos magvakban. Fontos ásványi anyagok és nyomelemek pl. a magnézium, cink, vas, kén, szilícium-dioxid.

A hajnövesztő szerek is főként ezeket, és egyéb kémiai hatóanyagokat tartalmaznak, mint pl. az Aminexil, amely a hajgyökereket körülvevő szövetek rugalmasságáért felelős molekula.  Ezáltal a hajgyökér nem szorul össze, így elegendő tápanyaghoz jut, és jobban rögzül a fejbőrhöz. A Minoxidil pedig blokkolja a férfias kopaszodásért felelős DHT (dihidro-tesztoszteron) enzimet.

Ajánlott termékek:

  • A Chuleevandevi hajgyógyászati termékek nem csak a hajhullást szüntetik meg, új sejteket is képeznek: sejtosztódás történik a hajhagymában és újra elindul a hajképződés. 4×15 ml-es kiszerelésben kapható kb. 15 000 Ft-ért.
  • A Vichy Dercos Aminexil SP94 hajhullás elleni ampulláival megállítható a hajhullás és újraindul a hajképződés. A benne található SP94™ molekula képes a hajat alkotó elemekké átalakulni.  Egy kiszerelés 12 db 6 ml-es fiolát tartalmaz, melyekből naponta egyet kell használni.  Ára kb. 10 000 Ft.
  • A Bánfi hajszesz egy gyógynövényes oldat, mely fokozza a vérkeringést, és ezáltal a hajszálak tápanyag-ellátását.  A hatása klinikailag igazolt. Minimum négy hónapig kell használni, minden második mosásnál.  20-25 percet rajta kell hagyni a fejbőrön. A hajhullás két hónap után szűnik meg, a hajnövekedés a harmadik hónaptól indul be. A hajszesz  ára kb. 1000 Ft.
  • A Herbal 12+ hajhullás elleni spray gyógynövényekből és más természetes összetevőkből készült. Serkenti a hajszálakat létrehozó sejtek osztódását, a keratinképzést és a fejbőr anyagcseréjét. Naponta egyszer kell használni, nem kell kiöblíteni. Egy flakon kb. 3500 Ft.
  • A Foliactive spray egy orvosok által kifejlesztett speciális hajnövesztő szer. Blokkolja a DHT termelést. Hatóanyagai segítenek a hajtüszők regenerálódásában, ezáltal ismét beindul a hajnövekedés. Természetes összetevőkből készül, mellékhatása nincs. Ára kb. 14 800 Ft.

Kapcsolódó bejegyzések

Helia-D Regenero hajerősítő sampon

Helia-D Regenero hajerősítő samponHelia-D Regenero hajerősítő sampon

A kizárólag természetes alapanyagokból készült Helia-D Regenero hajerősítő sampon az összes hajtípusra ajánlott. A Helia-D Regenero Hajerősítő sampon 26 különböző gyógynövény-összetevőjének köszönhetően kifejezetten bőrbarát, hatóanyagai elősegítik a hajszálak szerkezetének megerősödését. 100%-ban természetes

Alpecin hajhullás elleni készítmények

Alpecin hajhullás ellenAlpecin hajhullás ellen

Az Alpecin koffein tartalma serkenti a hajnövekedést. Még örökletes tényezők fennállása esetén is bizonyíthatóan akadályozza a hajhullást. Ezt a páratlan hatóanyagot már a mindennapi hajmosás során is egészen a hajhagymákig