Hajbeültetés portál Gyógynövények Ricinusolaj hajhullás ellen

Ricinusolaj hajhullás ellen

Ricinusolaj

Ricinusolaj

A ricinus eredetileg egy trópusi gyógynövény. Magjából hidegen sajtolt olaj, közismert nevén ricinusolaj készíthető, amelyet korábban elsősorban hashajtóként használtak. Fontos tudni, hogy a növény magja önmagában súlyosan mérgező, már mindössze néhány mag elfogyasztása halálos lehet a gyermekek számára. Számos értékes hatóanyaga miatt azonban hamar rájöttek, hogy kiváló hatással van a bőrre és a hajra.

Ismerd meg a ricinusolaj hatásait, és a hozzá kapcsolódó tapasztalatokat!

Ricinusolaj, a természetes hajnövesztő

A ricinusolaj természetes antibakteriális és gombaölő hatásáról ismert, de emellett igen gazdag E-vitaminban, ásványi anyagokban, fehérjékben, omega-6 és omega-9 zsírsavakban. Antibakteriális és gombaölő hatása miatt különösen jól alkalmazható hajhullás, korpa és egyéb fertőzéses fejbőr-betegségek ellen. Egyik fő hatóanyaga a ricinolsav, amely a hajas fejbőr mikrokeringésének fokozása révén stimulálja a hajhagymák vérellátását és ezen keresztül közvetve a hajnövekedést is.

Tapasztalatok a ricinusolaj hatásáról

Ha megnézzük az Amazon oldalán árult ricinusolajokat, több száz értékes véleményt olvashatunk róla. Ezeket a tapasztalatokat úgy foglalhatjuk össze, hogy a véleményezők többsége a megszokotthoz képest közel háromszoros hajnövekedést tapasztalt, de nem volt ritka, hogy valakinek ötször gyorsabban nőtt a haja.

Hogyan használjuk a ricinusolajat?

  1. Hajmosás előtt 3-4 órával vigyük fel egy applikátorral vagy vattapamaccsal a fejbőrre és finoman masszírozzuk be.
  2. Próbáljuk melegen tartani a fejbőrt, pl. tegyünk rá egy sapkát vagy törölközőt. Ez segít fenntartani a mikrokeringést.
  3. Hagyjuk hatni legalább 3-4 órán át. Ha valaki nem idegenkedik tőle nagyon, a legjobb egész este rajta hagyni.
  4. Alaposan mossunk hajat! Nem könnyű eltávolítani, lehetőség szerint természetes gyógynövényes sampont alkalmazzunk.
  5. Használjuk hetente egy-két alkalommal.